x
By using this website, you consent to our use of cookies. For more information, please visit our Cookie Policy page.

Render Farm
nedir, Nasıl Kullanılır?

Nasıl kullanılıcağı ile ilgili temel bilgileri buradan alabilirsin!

Render Farm Nedir Nasıl Kullanılır?

Render Farm Nedir?

      Render Farm, büyük grafikli projelerin işlenme süresini minimum seviyeye indirmek için kullanılan, yüksek performanslı bilgisayar donanımlarının oluşturduğu bir ağ sistemidir.

      Gelişen teknolojinin hayatımıza birçok yenilik sokmasıyla bireysel bilgisayarlar bazı konularda yetersiz kalmaya, projelerin oluşturulmasındaki süre kullanıcıların iş gücünü aksatmaya başladı. Render Farm işte tam da bu sorunsalını çözmek için üretilen bir sistem. Bu sistem sayesinde belirli program ve uygulamalar aracılığıyla geliştirilen oyun, film, çizim ya da 3D modellemelerin oluşturulması işleminde daha üstün performanslar sağlanır.

Render Farm çözümleri konusunda Dünya’da doğru hizmeti sağlayan firma sayısı oldukça azdır. Bu konuda en doğru tercih XRender firmasıdır. XRender , işleme çiftliği hizmetleri konusunda uzmanlaşmış global bir teknoloji şirketidir. Türkiye’deki önde gelen LotPixel Firması, dünya çapında yüzbinlerce kullanıcısıyla Render Farm sektörünün lider konumlarıda olan www.xrender.cloud ile iş birliği yaparak, bu alanda kullanıcılara en doğru ve memnuniyet odaklı hizmet vermeye devam ediyor.


Render Farm Ne işe Yarar?

      Günümüz dünyasının nerdeyse tamamen dijitalleşmesiyle birçok yeni ihtiyaç da belirdi. Render Farm hizmeti de bunlardan biri. Kurumsal veya bireysel bilgisayar kullanımlarında proje çıktısı (işleme) performansı oldukça düşük olduğu için daha yüksek performanslı bilgisayarlar kiralanarak render hızı minimum seviyelere düşürülür.

İşleme çiftlikleri özel tekniklerle hazırlanmış ve üst düzey GPU işlemcilerle donatılmış merkezi bir odadır. Kullanıcılar GPU yönünden yetersiz kalan bilgisayarlarını uzaktan bağlantı ile buraya erişimini sağlayarak günlerce sürebilecek proje renderlarını birkaç dakikada alabilirler.

Çağımızın getirdiği hız kavramı, ticari hayatta da oldukça önemli hal aldı. Bu yüzden birey ya da kurumlar işlerinin sürdürülebilirliği açısından Render Farm hizmetleri sunan firmalarla çözüm ortaklığına gitmekte.

2 dakikalık bir animasyon film tasarladığınızı varsayalım. Bu filmin proje renderını almak için bilgisayarınızın harcayacağı süre ortalama 6 ila 10 saat arasında olacaktır. Ayrıca bu işlem devam ederken başka bir projede çalışmanız mümkün değildir. İşte XRender tam da bu nokta da devreye girmektedir.

Yüksek GPU işlemcilerine sahip Render Farm alanıyla XRender , 6 saat sürebilecek dosya işlemenizi yalnızca birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmekte. Kullanıcılar bu sayede hem zaman kazanmakta hem de diğer işlerini kesintiye uğratmamakta.


Render Farm Avantajları Nelerdir?

      Render Farm sistemleri, yoğun grafikli projelerin oluşturulmasını hızlandırmak için tasarlanmış geniş bir donanımsal altyapıya sahip yerlerdir. Kullanıcılar genellikle düşük grafikli ve kare sayılı projelerinde bu hizmeti tercih etmezler. Çünkü bilgisayar sistemleri bu işlemi rahatlıkla karşılayabilir. Fakat detaylı ve yüksek verili projelerde durum değişir. Bu tür projelerin işlenme zamanını günlerden saatlere hatta dakikalara indirmek için işleme merkezleri ile çalışma sağlanır.

Peki kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayan Render Farm hizmetlerinin avantajları nelerdi? Bunları dört ana başlık altında toplayabiliriz:

  • Hızlı Sonuç Alma: Render Farm ile dosyaları işlenme süreleri çok büyük oranda düşürülür.
  • Yüksek Performansa Erişme: İşleme çiftliklerinde bulunan yüksek ölçekli GPU işlemcileri sayesinde bilgisayar kullanımları üst düzeye çıkarılır.
  • Yüksek Performansa Erişme: Dosya renderları şahsi bilgisayarlardan alındığı taktirde ısınma ve güç kayıpları yaşanmaktadır. Render Farm ile bu sorun tamamen ortadan kalkmış olur.
  • Kesintisiz ve Sürdürülebilir İşlem: Projerler LotPixel gibi işleme çiftliklerinde işlenirken bilgisayarınızdan herhangi bir güç kullanımı olmayacağı için diğer işlemlerinizin kesintiye uğrama ihtimali ortadan kalkmış olur.


XRender Nasıl Kullanılır?


Render Farm Services

Bir Render Farm sisteminin çalışma mantığı, düşük performanstaki bilgisayar donanımlarının yüksek performans talepleri ortaya çıktığında, bu talepleri en hızlı ve doğru bir yöntemle gerçekleştirilen yerdir. Kendi içerisinde talep edilen projenin niteliğine göre değişkenlikler gösterse de tüm işleme çiftliklerinin çalışma prensibi aynıdır.

Bu işlem sırasında iki yöntem kullanılır. İlki kullanıcının işlenmesi istediği dosyanın Render Farm merkezine gönderilmesi ve burada bulunan uzman ekiplerce o projenin işlenmesi şeklindedir. İkinci yöntem ise kullanıcının bilgisayar ağına uzaktan erişerek orada bulunan verinin işleme çiftliği ağı tarafından anlık olarak işlenmesidir. Genel olarak ikinci yöntem kullanıcılar tarafından daha sık tercih edilmektedir.

LotPixel , sahip olduğu yüksek performansa sahip donanımlar aracılığıyla bu hizmeti uzun yıllardır veren ve memnuniyet ilkesini çalışma prensibi olarak benimsemiş firmalardan birisidir. Film, oyun ve mimari sektöre gerçekçi ‘Photogrammetry’ yöntemiyle 3D model ve Texture satan, alanında lider konumda bir işleyişe sahiptir.


About XRender

      XRender is a high-tech enterprise focusing on the R&D and application of 3D cloud visual computing technology. It takes "Create an ecosphere of the visual industry and bring infinite possibilities for creation with cloud computing" as its mission, and uses "cloud rendering tools" as the carrier.

With the continuous efforts of its professional R&D team, technical team and service team, XRender keeps upgrading its products, optimizing its services, and is dedicated to providing cloud rendering service for 3D content production industries such as animation, VFX, industrial design, interior design, AR/VR and so on.

LotPixel is an experienced company that has been providing this service for many years through its high-performance hardware. Most importantly, it adopted the principle of satisfaction and pleasure as its working principle. Moreover, this company, which sells 3D models and textures to the film, game, and architectural sector with the realistic 'Photogrammetry' method, has a leading position in its field. In addition to that, its cooperation with the industry’s leading Render Farm Company such as XRender increases its popularity day by day.

Sizlere render farm alabileceğiniz bir platform ile yaptığımız iş birliğinden bahsedeceğim. XRender ile Unreal Engine, Corona, Vray, Octone, Lumion, Enscape…. programlarında render alırken size yardımcı olacak bir sanal sunucu şirketi ile iş birliği yapmaktayız. Sizlere özel ayarlamış olduğumuz 80% indirim + 25$ ekstra indirim sağlayabiliyoruz. Bu indirimden yararlanmak isterseniz aşağıdaki linkten indirimli kayıt olma sayfasına gidebilirsiniz.

XRender İndirim Kodu Linki

LotPixel olarak sizlere özel 20% indirim yapıyoruz. Satın alırken XRENDER20 kodunu kullanarak Freelance aboneliğe özel indirim alabilirsiniz.


Blog writer
3389
2023-04-13